2024. Április 23. kedd
Körmünket sokféle külső ártalom károsíthatja: a tisztítószerek zsírtalanítják, az öblítőszerek és a meleg víz túlságosan felpuhítják, elvékonyítják. Az ápolt és egészséges körmök titka az olajos fürdő és a vitaminok.

A törékeny, berepedezett vagy kettévált körmöket nem tanácsos lakkozni. A lakk az egészséges körömnek nem árt, de hetente egyszer mindenképpen el kell távolítani!

Köröm Böhm

Kerüljük az acetonos lemosókat, ezek ugyanis erőteljesen zsírtalanítanak. Ha a lakkot lemostuk, aznap éjszakára ne tegyünk fel újabb réteget, hagyjuk egy kicsit "pihenni" a körmöt. Sőt, nem árt egy kis kényeztetés sem: lemosás után olajos fürdővel regenerálhatjuk a körmöt. Bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat melegítsünk testhőmérsékletűre, és 10-15 percig tartsuk benne ujjhegyünket. Ne mossuk le az olajat, hanem masszírozzuk be felszívódásig.

 

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 14 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem mindegy az sem, hogy "belülről" hogyan ápoljuk a körmöt, vagyis mit eszünk, mennyi vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutunk hozzá. A szép bőr, a köröm és a haj szereti, ha B-vitaminokat, vasat, szelént, cinket, rezet, szilíciumot (ami a kovaföldben is megtalálható) fogyasztunk. Az aranyköles  is olyan vitaminokat, telítetlen zsírokat, ásványi anyagokat tartalmaz, melyek kifejezetten jót tesznek a hajnak, a bőrnek. 

 Az étrend bőven tartalmazzon répát, narancsot, májat, kelkáposztát, brokkolit, kukoricát, tojást, tejet, tejtermékeket, főzéshez vagy sütéshez extra szűz olívaolajat, teljes magvakat, avokádót, diót.

Így marad a köröm szép, egészséges.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés