2022. December 05. hétfő
Hiszékenyek, bolondok, hazudozók. Általában ez jut eszünkbe, ha állítólagos élménybeszámolókat hallunk olyanoktól, akiket elraboltak a földönkívüliek.

Alvási bénulás

Susan Clancy harvardi pszichológus szerint ez nem így van. A kutató védelmébe veszi az „áldozatokat” és magyarázatot ad erre a jelenségre. Bár elég furcsa, de nem ritka jelenség az alvási bénulás. Vannak, akik pár pillanatra felébrednek az alvás REMfázisában (ilyenkor álmodunk sokat), és azt veszik észre hogy képtelenek megmozdulni.

A pszichológusok szerint az emberek egyötöde élt már át ilyen élményt, és 5%uknak ilyenkor még rémisztõ élményekben is része van, hallucinálnak, úgy érzik, mintha lebegnének. Azok, akik különben is vonzódnak a paranormális dolgok felé, ezeket az élményeket valóságként élhetik meg, és pszichiáternél köthetnek ki, ahol a magyarázatot keresik. A terapeuta ilyenkor hipnózis alkalmazásával próbál többet megtudni az álomszerû élményrõl.

Hipnózisban az emberek igen fogékonyak a szuggesztióra, és az ilyenkor megélt dolgokra, tehát a hipnoterapeuta által sugallt, ám a valóságban meg nem történt esetre késõbb az alany valóságosként emlékezhet.


Forrás: The New York Times

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés