2022. Június 27. hétfő
A varangyos béka bőrében található méreganyag csak a nyugati orvoslás számára számít szokatlan gyógyszer-alapanyagnak, Kínában már régóta alkalmazzák daganatos betegségek ellen.

A houstoni Anderson Rákközpont integratív gyógyszerprogramjának igazgatója, Dr. Lorenzo Cohen kormányzati támogatással utazott Sanghajba, hogy utánanézzen, a hagyományos kínai gyógyszer-alapanyag hatásos-e a leghalálosabb rákfajtákkal szemben.

varangy béka méreg rákgyógyszer

Cohen szerint a természetes gyógymódok kutatása legfőképpen azért fontos, mert a nyugati orvoslás tehetetlen az olyan pusztító kórok ellen, mint a tüdő-, a máj- vagy a hasnyálmirigyrák. Kínában, ahol a betegek a nyugati és keleti kezelések (pl. akupunktúra) keverékét kapják, a varangy bőréből kivont hatóanyag már évszázadok óta elismert rákgyógyszer.

Az ABC News tudósítása megszólaltatott egy IV. stádiumú hasnyálmirigyrákban szenvedő férfit, akit négy hónapja kezelnek, és a kemoterápia mellett varangymérges kezelést is kap. Zhang Yingyi utolsó vizsgálati eredményei szerint daganata 15%-kal lett kisebb a kezelés megkezdése óta. A férfi a kínai és nyugati módszerekben egyaránt bízik. A hasnyálmirigyrák halálos és rengeteg fájdalommal járó betegség. A betegeknek általában csak 5%-a éli túl öt évvel a diagnózist.

„Egy kutatás során felfedték, hogy a varangyméreg spontán sejtpusztulást idéz elő, és gátolja a rákos sejtek osztódását.” – nyilatkozta Cohen. A hatóanyagot nyugaton még nem vetették alá klinikai kísérleteknek, és még évekbe telik majd, míg bizonyíthatják hatásosságát, de Cohen reméli, hogy egy nap hazájában is segíthet a betegeken ez az ősi kínai gyógyszer.


Forrás: Medipress
2008. 03. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés