Hozzávalók:
• fél ananász
• 2 narancs
• 1 teáskanál méz
• kevéske reszelt gyömbér
• citromfűlevél
A (nem konzerv) ananászt apróra szeleteljük, a turmixgépbe tesszük a mézzel és a reszelt gyömbérrel, kifacsarjuk a két narancs levét, és ezt is hozzáadjuk. Turmixolás után pohárba töltjük, a pohár szélére tesszük a citromfüvet.
A friss ananászban található bromélia enzim kiválóan fogyaszt, méregtelenít.
Kivi és sárgadinnye szőlőlével
Hozzávalók:
• 1 kivi
• 20 dkg sárgadinnye
• 2 evőkanál homoktövis-ital
• 1,5 dl szőlőlé
A kivit meghámozzuk, a sárgadinnyét apróbb szeletekre vágjuk, beletesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a homoktövis-italt és a szőlőlevet. Turmixolás után azonnal fogyasztható.
A kivi ásványi sókban és vitaminokban rendkívül gazdag gyümölcs. Fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, E- és C-vitamint tartalmaz. A homoktövis a C-vitamin valóságos tárháza.
Hozzávalók:
• 2 dl friss paradicsomlé
• 0,5 dl friss sárgarépalé
• 1 kiskanál almaecet
• 1 csipetnyi Cayenne-bors
• 1 gerezd fokhagyma
Gyümölcscentrifugával készítsük el a paradicsomlevet és a sárgarépalevet, keverjük össze; adjuk hozzá az almaecetet, a borsot és a zúzott fokhagymát, és ismét keverjük össze.
Első ránézésre kissé „vadnak” tűnik ez az összeállítás, de nagyon finom. Ez a koktél nem csak fogyaszt, de kiváló rákmegelőző hatású is.
Hozzávalók:
• 15 dkg friss eper
• fél ananász
• 1,5 dl natúr joghurt
A hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe, és simára turmixoljuk. Tegyünk egy pohárba jégkockákat, töltsük rá az italt. Ha kissé savanykásnak találjuk, tehetünk bele egy kiskanál mézet is.
Rendkívül üdítő ital a meleg napokban. Az eper csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyér-elmeszedés és a rák kialakulásának esélyét. A benne található vegyületeknek kifejezetten fiatalító hatása van.