2022. Május 18. szerda
Ajakír szinte minden nő neszesszerében megtalálható, de vannak, akik nem is tudnának meglenni nélküle, olyan gyakran használják. Szakértők szerint ők már-már függőségben szenvednek. Kérdés, hogy ártalmas-e ez a „szenvedély”.

„Sokak számára nehézséget okoz letenni a szőlőzsírt, mivel annyira megszokták már, hogy ajkuk magasabb nedvességtartalmú” – nyilatkozta Dr. Lisa Garner, a Garland-i Baylor Egészségügyi Központ bőrgyógyásza.

ajakbalzsam szájápoló függőség

A „függőség” egészen addig nem okoz gondot, míg valaki nem válik valamely összetevővel szemben allergiássá. „Alkalmanként előfordulhat, hogy épp az ajakbalzsam valamelyik összetevője által kiváltott reakció miatt érezzük ajkunkat száraznak” – figyelmeztetett a szakember, aki szerint az ízesítő, illatosító anyagok és a hozzáadott tartósítószerek okozhatnak ilyen problémát. Ilyenkor érdemes ízesítetlen, nem illatosított típusra áttérni.

A szakember szerint minden ajakír segít megőrizni az ajkak természetes nedvességtartalmát, és hatékonyságban nem különbözik egymástól az olcsó és a drága, márkás termék.


Forrás: Medipress
2007. 09. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés