2023. Június 04. vasárnap
Bárányhimlővel fertőzött nyalókát árult 50 dollárért (kb. 11 ezer forintért) egy amerikai szülő a Facebookon olyan családoknak, aki szeretnék, hogy gyerekeik mihamarabb átessenek a felnőtt korban már veszélyesebb betegségen.

A bizarr akcióról a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása adott hírt. A cikk szerint a nashville-i Wendy Werkit „friss tétel bárányhimlővírust” ajánlgatott nyalókán és játékszeren az említett díjazásért. Mint az asszony egy helyi tévének elmondta: úgy vette észre, sok frusztrált szülő tart attól, hogy „normális úton nem tudják elkapni” a fertőző betegséget a gyerekeik. Innen származott a vírusüzlet ötlete.

nyalóka, bárányhimlő

Werkit a Facebookon hirdetett, és a közösségi oldal buktatta le. Ugyanis Tennessee állam hatóságai felfedezték a különleges csomagküldő szolgálatot, lecsaptak a víruskufárra, és közleményben figyelmeztették a nyilvánosságot, hogy illegális a vírusok vagy más kórokozók postai küldözgetése. Ez ugyanis védtelen embereket tesz ki a fertőzésnek – ismertette a telegraph.co.uk.


Forrás: MTI
2011. 11. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés