2022. Május 17. kedd
Az ekcéma pontos kiváltó oka nem ismert, de sokan úgy hiszik, hogy bizonyos élelmiszerek fogyasztása ronthat az ekcémások állapotán, sőt az étkezési tényezők kiváltó okai is lehetnek a betegségnek. A német Egészségkutatási Intézet adatai szerint azonban nem az élelmiszerek okozzák az ekcémát.

Az utóbbi évtizedekben az allergiás megbetegedések száma ugrásszerűen megnőtt. Az egyik leggyakoribb probléma az ekcéma, ami egy bőrpírral és viszketéssel járó allergiás bőrbetegség. A legtöbb ekcémás kisgyermek szerencsére tinédzserkorára kinövi a betegséget. A kutatók azonban még mindig nem tudják, mi okozza az ekcémát, ezáltal azt sem, mivel előzhető meg a kialakulása.

ekcéma

"Sok szülő úgy gondolja, ha bizonyos élelmiszereket – tejtermékek, tojás – kiiktat gyermeke étrendjéből, azzal megelőzheti az ekcéma kialakulását. Ez azonban csak azoknál a gyermekeknél működik, akik valamilyen ételallergiában is szenvednek" – nyilatkozta Sawicki professzor, a német Egészségkutatási Intézet igazgatója.

"Nagyon fontos, hogy személyre szabott kezelést kapjanak a gyermekek, a szülők ugyanis gyermekeik egészséges fejlődését tehetik kockára azzal, ha megvonnak tőlük bizonyos élelmiszereket, ráadásul, ahogy a példa mutatja, teljesen hiába" – állítják a német kutatók. Emellett azonban arra is felhívják a szülők figyelmét, hogy legyenek körültekintőek, bizonyos ételallergiák ugyanis veszélyesek lehetnek, de az ekcémát önmagában nem az élelmiszerek okozzák.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés