Skót szakemberek önkéntes jelentkezőkkel két héten át napi fél liter gránátalmalevet itattak. A kísérlet elején és végén is megmérték pulzusukat, és kitöltettek velük egy kérdőívet, amelyben a munkahelyi hangulatukra, érzéseikre kérdeztek rá. A kúra végén az alanyok többsége aktívabbnak, lelkesebbnek, kevésbé nyugtalannak érezte magát, pulzusszámuk pedig alacsonyabb lett.
Dr. Emad Al-Dujaili, az edinburgh-i Queen Margaret Egyetem kutatója így nyilatkozott: „Az eredmények alapján bátran ajánljuk minden elfoglalt dolgozó embernek, hogy a krónikus stressz elkerülése, és egészségük megőrzése érdekében fogyasszanak gránátalmalevet, mivel bizonyítottan számos előnyük származik ebből.”
Egy másik korábbi vizsgálat során már bebizonyosodott, hogy a gránátalmalé a középkorúakra jellemző súlygyarapodást is segíthet megakadályozni. A vizsgálat résztvevőinél már egy hónapnyi gyümölcsléfogyasztás után kevesebb zsírsejt rakódott a hasuk köré, csökkent a vérnyomásuk, ezáltal a szívbetegségekre, stroke-ra, vesebetegségre való rizikójuk is.
A tudósok a fenti előnyök mellett arról is beszámoltak, hogy a gránátalmalé a rák és az öregedés ellen is hatásos lehet, a benne található antioxidánsok és kémiai anyagok semlegesítik a káros oxigénmolekulákat, a szabad gyököket.