2022. December 05. hétfő
Igaz a mondás, mely szerint a halál ott ólálkodik minden sarokban. Sokszor azonban nem a megszokott módokon, betegségek vagy öregség formájában érkezik, hanem meglepő és bizarr formában. Íme, kilenc bizarr, tragikus és meglepő halálok.

A melltartó bosszúja
Viharban mindenki számára evidens, hogy távol kell maradni a magasabb fáktól, oszlopoktól és kerítésektől. De hogy a melltartótól is tartani kellene? A New York Times újságírói szerint tavaly két londoni nő hunyt el amiatt, mert fémmerevítős melltartójuk miatt beléjük csapott a villám.

halál

Regénybe illő halál
Sherwood Anderson amerikai író is meglehetősen furcsa módon hunyt el. A szegény novellista véletlenül lenyelt egy fogpiszkálót, ami aztán súlyos gyulladást okozott a hasüregében és végül halálát is ez okozta.

Gyilkos divat
A modern tánc anyja, Isadora Duncan halálát egyik kedvenc sálja okozta, ami egy autó kerekei közé szorulva egyszerűen kitörte a szerencsétlenül járt Duncan nyakát.

Játékos patkány 
A patkányok vizelete nemcsak gusztustalan, de halálos is lehet. A dublini David Bailey 1997-ben hunyt el, két héttel azután, hogy egy patkány a lábára vizelt egy golfmeccs közben. A férfi veséi teljesen felmondták a szolgálatot és az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

Édes gyilkos
A Furcsa Halálesetek: 375 Ijesztő Végzetes Baleset című könyv szerint 1995-ben egy sztriptíztáncosnő azért hunyt el, mert több mint egy órát kellett egy tortában töltenie, amíg fellépésére várt. A művésznő egész egyszerűen megfulladt a hatalmas sütemény belsejében.

A tragédia komédiája
A híres görög drámaírót, Aiszkhüloszt állítólag egy sas gyilkolta meg, aki összetévesztette fejét egy kővel, és kopasz kobakján próbálta meg feltörni ebédjét, egy teknősbékát. Valóban drámai vég a tragédiák szerelmeseinek.

Bűzös vég
Egy wisconsini férfi a legnagyobb esőben próbálta meg kihalászni mobilját egy csatornából, az apró nyíláson keresztül. Mint kiderült, a nyílás nem is volt olyan apró, a férfi ugyanis véletlenül beleesett a csatornába és a bűzös vízben lelte halálát.

Tisztán és illatosan
A 16 éves angol Jonathan Capewellnek tisztaságmániája lett a végzete. A fiatal fiú naponta többször is befújta magát dezodorral, aminek következtében szervezete túl sok gázt vett fel, ami végül szívelégtelenséghez és halálhoz vezetett.

Veszélyzóna
A Great America vidámparkban egy férfi a Top Gun nevű hullámvasút miatt hunyt el nemrég. A férfi a földön próbálta meg visszaszerezni felesége elgurult kalapját, közben véletlenül belépett a hullámvasút veszélyzónájába, ahol a vasúton ülő egyik nő lába telibe találta a fejét. A férfi azonnal meghalt, a nőt lábtöréssel szállították kórházba.


Forrás: Medipress
2011. 02. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés