2021. Október 17. vasárnap
Az Illinois-i Egyetem munkatársai felfedezték annak a titkát, hogyan ihatunk meg akár több pohár bort is anélkül, hogy később másnaposak lennénk. Az újfajta élesztő a jelek szerint segíthet abban, hogy másnap is frissek és élénkek maradjunk…

„A fermentált termékek – mint például a sör, a bor és a kenyér – mind poliploid élesztőtörzsekből készülnek, ami azt jelenti, hogy a genom több génjének másolata is megvan bennük. Egészen eddig rendkívül bonyolult volt genetikai módosításokat végezni a poliploid törzsek esetében, mivel ha egy gént megváltoztatunk, az eredeti példány azonnal javítja a manipulált változatot is” – mondja a kutatást vezető Jong-Szu Jin professzor.

A szakember szerint a génmódosított élesztő segítségével a bor rezveratrol-tartalma akár a tízszeresénél is magasabb értékre növelhető. De akár a sörbe, a kefirbe, a sajtba, az uborkába is kerülhet gondos genetikai tervezés által több rezervatrol. A rezervatrol a növény immunválaszként termelt vegyülete, amely azt a fertőzésektől védi, és az ember számára is rendkívül kedvező élettani hatásokkal bír. Minél magasabb a rezervatrol-szint, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy másnaposak leszünk egy bizonyos mennyiség elfogyasztása után.


Forrás: Medipress
2015. 03. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés