2022. Június 27. hétfő
Amerikai adatok szerint az elmúlt években egyre nőtt a szépészeti célú plasztikai műtéteken áteső betegek átlagéletkora, és egyre több körükben a férfi is.

A Plasztikai Sebészet Amerikai Akadémiája (AACS) szerint 2002 és 2007 között a 10 leggyakoribb szépészeti műtéti beavatkozást igénylő betegek átlagéletkora két évvel emelkedett. A legnagyobb növekedés a zsírleszívás, a visszéreltávolítás, az arc-és homlokfelvarrás területén tapasztalható.

plasztikai műtét botox zsírleszívás arcplasztika arcfelvarrás

A jelenség hátterében a társadalom öregedése és a népességrobbanás állhat. A népességrobbanás (baby boom) alatt születettek teszik ki az amerikai népesség kb. 28%-át. Ők most a 42-64 év közötti korosztályába tartoznak, a műtéten átesők átlagéletkora pedig 42,6 év.

Az eredmények közül figyelemre méltó, hogy a zsírleszívás már nyolcadik éve a leggyakoribb műtét, míg a nem műtétes beavatkozások közül továbbra is a botoxkezelés vezet. Érdekes adat, hogy 2002 és 2007 között 13,7%-kal növekedett a kezelést igénylő férfiak száma: mára a kezelt páciensek 20%-át teszik ki az erősebb nem képviselői.

A jelentés részletezte azt is, hogy az összes kozmetikai beavatkozásból csak 23% volt sebészeti jellegű, a többi 77% esetében nem műtéti eljárást vettek igénybe a páciensek.


Forrás: Medipress
2008. 03. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés