2022. Június 27. hétfő
A plasztikai beavatkozások egyre népszerűbbek a középkorú férfiak körében is, az arcfelvarrástól kezdve egészen a mellkisebbítő műtétekig. Sokak szerint az idősödő férfiak legtöbbször ifjabb partnerük miatt vállalkoznak a fiatalító beavatkozásokra.

A plasztikai sebészeti klinikákat működtető brit Harley Medical Group adatai szerint egyre több a szépészeti célú beavatkozások iránt érdeklődő középkorú férfi, akiket olyan, koruk ellenére jó karban lévő férfiak inspirálnak, mint a fiatal feleséggel büszkélkedő Nicholas Sarkozy francia miniszterelnök, vagy a hollywoodi színész, Michael Douglas.

férfi plasztikai műtét, botox-kezelés

„A pácienseink szeretnének hasznot húzni a külsejükből és letagadni pár évet. Rendszeresen kezelünk náluk jóval fiatalabb partnerrel rendelkezőket. Akár egy rövid Botox-kúra hatása is drámai lehet, ezáltal a páciens sokkal magabiztosabban viselkedik a kapcsolatában.” – nyilatkozta Dr. Julian Northover, a szervezet munkatársa. A szakember szerint a fiatalító beavatkozásra vállalkozó férfiak döntését szociális és üzleti okok egyaránt befolyásolják.

Dr. Northover szerint ügyfeleik leggyakrabban a szájkörnyéki ráncok és a homlokon lévő vízszintes ráncok miatt fordulnak plasztikai sebészhez. A szervezet klinikáin idén eddig 57%-kal több férfi vetette alá magát Botox-kezelésnek, míg szemhéj-felvarrásra 25%-kal, mellkisebbítő műtétre pedig 47%-kal többen jelentkeztek be a tavalyi évhez képest.


Forrás: Vital
2008. 04. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés