2022. Június 27. hétfő
Minden tizedik brit férfi titokban használja élete párjának szépségápolási eszközeit, kozmetikumait az előnyösebb megjelenés érdekében, s számuk egyre nő – derült ki egy felmérés során.

Az egyik brit biztosítótársaság megbízásából készült felmérésben a megkérdezett kétezer brit férfit harmada válaszolt úgy, hogy háromnál több kozmetikai terméket és eszközt használ. Partnerük piperetáskájából leggyakrabban a csipeszt emelik el, amelyet 39%-uk használ rendszeresen. Alig valamivel marad el népszerűségben a hidratálókrém, amelyet 37% alkalmaz – a The Daily Telegraph.

szépségápolás, férfiak

A feleség, barátnő hajszárítóját a férfiak 36%-a használja, a körömreszelőt 29%-uk, a hajformázókat pedig 22%-uk. Ugyancsak a megkérdezettek 22%-a használ szájfényt, 15%-a bőrradírt, és 10%-uk alapozóval igyekezett javítani megjelenésén. 8% a szőrtelenítőkrémet csente el élete párjától, de emellett az urak nem idegenkednek a hajvasalástól, a barnítókrémek és a körömlakk használatától sem.

A felmérés regionális különbségeket is kimutatott: az ország észak-keleti részén a megkérdezett nőknek csaknem a fele kapta rajta élete párját női kozmetikumok és szépségápolási eszközök használatán, Walesben azonban csupán az asszonyok ötöde bizonyult szemfülesnek. A londoni férfiak bizonyultak a legtitkolózóbbnak: a női pipereholmik használóinak csupán 42%-a vallotta be szépészeti praktikáit.


Forrás: MTI
2010. 01. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés