2023. Június 04. vasárnap
Félnek az öregedéstől a brit férfiak: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kétszer gyorsabban bővül a férfi kozmetikumok piaca, mint a női.

A szigetországban élő férfiak közül minden ötödik festeti a haját, hogy elrejtsék az őszülés jeleit – derült ki a L'Oreal brit ágának 1013 férfi megkérdezésével elvégzett felméréséből.

férfi, szépségápolás

A megjelenésre való ügyelés a férfiasság részévé vált – állapította meg a kutatás. Mint kiderült, a férfiak több mint fele (56 százaléka) napi rendszerességgel használ valamilyen kozmetikumot. A válaszadók 82 százaléka szerint nincs olyan kozmetikai termék, amit zavarba ejtő lenne megvásárolni.

A férfiak negyede rendszeresen használ archidratálót, 39 százalék pedig naponta tisztítja arcbőrét tonikkal, hogy ápolja bőrét és felvegye a harcot a munkahelyi stresszel és a korosodással.

„A felmérésből kiderült: az öregedés nem csak a nőket aggasztja. Egyre több férfi keres kozmetikumokat, hogy a gazdasági bizonytalanságban profibb imázst tudjanak mutatni” – mondta a nagyvállalat brit és ír képviseletének vezetője.


Forrás: MTI
2010. 03. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés