2021. Október 17. vasárnap

Drogfüggőség

szenvedélybetegség

Sokszor találkozunk olyanokkal, akik erejükön felül próbálnak segíteni a függőségben szenvedőn – eredménytelenül. Segítő és beteg végeláthatatlan játszmákba bonyolódik ilyenkor. Hol keresendők a függőség okai és merre a kiút?


BŐVEBBEN


Crystal meth
Az ártalmatlannak kinéző kristályokról kiderül, hogy a világ legveszélyesebb drogjának minősülnek. A házilag előállítható amfetaminszármazékot jellemzően beszippantják, de intravénásan is használják.
BŐVEBBEN


drog, drogok

A drogokban sokan a hétköznapokból való menekülés útját látják. Ám a kábulat, a mámor örvénye könnyen sodorhatja őket oda, ahonnan már nagyon nehéz, vagy egyenesen lehetetlen visszajönni.


BŐVEBBEN


A Salfordban élő John O’Brien azután kezdett el füvet szívni, hogy egy autóbalesetben súlyos agysérülést szenvedett. Tíz év füvezés után azonban a szíve felmondta a szolgálatot, és a férfi tavaly szeptember 30-án otthonában életét vesztette. Halálát az orvosi jelentések szerint a kannabisz okozta.
BŐVEBBEN


Cigi első lépés teaser
A kutatók kimutatták, hogy a dohányt és marihuánát is szívó főiskolások havonta több cigarettát szívnak el, mint a csak dohányt fogyasztók.
BŐVEBBEN


A legújabb kutatás újabb lépéssel hozta közelebb a valósághoz a marihuána, kokain és más illegális drogok kimutatására szolgáló közúti leheletvizsgálat kifejlesztését.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés