A Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint ezért a hatásért leginkább a sörben található növényi hormonok a "felelősök", és nem az alkohol.
A spanyolországi Cáceresi Egyetem kutatói olyan kiegészítő táplálékokat keresnek, melyek segíthetnek a nőknek idős korukban is megőrizni a csontok erősségét. Ehhez 1700 önkéntes, 48 éves átlagéletkorú nő csontsűrűségét vizsgálták meg, eredményeiknél pedig olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a súlyuk, a koruk és alkoholfogyasztásuk – olvasható a BBC hírportálon.
A sör pozitív hatásai ellenére fogyasztását csonterősítés céljából nem javasolják senkinek, de úgy vélik, hogy a sörben lévő fitoösztrogéneket érdemes tovább kutatni.
A csontritkulás igen gyakori probléma a menopauzán túllévő nők körében, és növeli a későbbi életszakaszban a csonttörés kockázatát.