2022. Július 02. szombat
A Botox után a szénsavas üdítőkhöz adagolt szén-dioxid lehet a kozmetikai ipar legújabb nagy durranása: a bőr alá fecskendezve állítólag csodákat művel a narancsbőrrel és a striákkal, de a toka és a szem alatti sötét karikák ellen is hatásos lehet.

A karboxiterápia néven ismert eljárás nem újdonság, de nem is tartozik a széles körben ismert módszerek közé. Lényege, hogy a bőr alá szén-dioxid gázt juttatnak, aminek hatására egyrészt elpusztulnak a zsírsejtek, másrészt kitágulnak az erek, megélénkül a vérkeringés, javul a szövetek oxigénellátása, ami segíti a bőr regenerációját. Az eljárás segíthet a kopaszodás ellen is, ugyanis megnyitja a bezárult szőrtüszőket, ami lehetőséget ad új hajszálak kinövéséhez.

narancsbőr, szén-dioxid, karbohidroxiterápia

Nemrégiben az olaszországi Sienai Egyetem kutató vizsgálták a szén-dioxid ránctalanító és zsírcsökkentő hatását. Ehhez 48 nő három hét alatt hatszor részesült karboxiterápiás kezelésben. Az eredmények szerint combjuk átlagosan 2 cm-rel, térdük környéke 1 cm-rel, hasuk pedig 3 cm-rel lett karcsúbb, miközben bőrük feszesebb lett és narancsbőrük csökkent.

Az eljárás egyik úttörője, Sabine Zenker szerint a karboxiterápia gyors, többnyire fájdalommentes, és a ráncfeltöltő-kezelések, valamint a Botox jó alternatívája lehet. Mellékhatásként zúzódások jelenhetnek meg a bőrön, és a kezelés utáni órákban nem tanácsos edzeni, valamint fürödni. Egyes szakemberek asztmásoknak, vagy más, légzési nehézségben szenvedőknek nem ajánlják az eljárást.


Forrás: Vital
2010. 07. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés