2023. Június 04. vasárnap
1 . oldal
Nyugati szomszédaink mintegy 61 %-a elfogadhatónak tartaná, ha a munkahelyekről teljes mértékben kitiltanák a dohányzást. Az érdekes a Gallup által közzétett eredményekben az, hogy még a dohányosok 44 százaléka is elfogadná a tiltást.

Ha törvény születne a munkahelyi dohánystopról - ideértve a közintézményeket, a hivatalokat, a bíróságokat, a lokálokat és a pályaudvarokat is - a Gallup szerint az osztrák dohányosok közel negyede hagyna fel káros szokásával.

A "miért támogatná" kérdésre a válaszadók 58 százaléka azt a választ adta, hogy egyszerűen zavarja a dohányfüst. A különböző vizsgálatok szerint az osztrák dohányosok több mint kétharmada legalább egyszer már megpróbált leszokni a dohányzásról. Legalább ennyien ugyanakkor teljesen feleslegesnek tartják a cigarettásdobozokra nyomtatott figyelmeztető feliratokat, mert úgy vélik, hogy azoknak nincs semmiféle elrettentő hatásuk.

Véleményük szerit még a hatályban lévő, a dohányzási szabályokat megsértőkkel szemben kiszabható pénzbüntetés felemelése sem hozna komoly változást, ugyanakkor 29 százalék véli úgy, hogy a munkahelyi dohányzás teljes betiltásával elérnék a füstölés visszaszorulását Ausztriában.


2006. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés