2022. December 05. hétfő
Egy Beverly Hills-i plasztikai sebészt azzal vádolnak, hogy zsírleszívásból származó emberi zsírt használt autója üzemanyagaként. Alan Bittner állítólag összegyűjtötte az emberi zsírt saját és barátnője autójának üzemanyagaként hasznosította újra.

Számos élelmiszergyártó cég vette fontolóra az olyan melléktermékek, mint az állati és növényi zsírok üzemanyagként való hasznosítását, ezek ugyanis magas trigliceridtartalmuk miatt biodízellé alakíthatók. Bittner a honlapján – melyet azóta töröltek – azt írta, hogy számos páciense kérte, hogy zsírjukat üzemanyagként használja fel. Bár maga az ötlet kielégíti a „zöld” elképzeléseket, a kaliforniai törvényekkel ellenkezik az emberi eredetű orvosi hulladékok autó-üzemanyagként való felhasználása.

zsírleszívás, zsír, üzemanyag

Az esetre akkor derült fény, amikor az egészségügyi ellenőrök panaszokat vizsgáltak ki arról, hogy az orvos képzetlen barátnője végzett eljárásokat – ekkor találtak rá a bizonyítékokra, miszerint az orvos megszegte a törvényeket azzal, hogy emberi eredetű hulladék zsírt használt fel dízel üzemanyag előállításához.

A Bittnert beperlő pácienseket képviselő ügyvéd szerint a barátnője és egy asszisztens által végzett eljárások eredményeként túl sok zsírt távolítottak el, és emiatt a páciensek eltorzultak. Andrew Besser ügyvéd szerint számos páciens fordult hasonló panaszokkal az állami hatósághoz. A vizsgálatot valószínűleg lezárják, mivel Bittner bezárta klinikáját és Dél-Amerikába költözött.


Forrás: Medipress
2009. 01. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés