2022. Augusztus 16. kedd
Leginkább a munkahelyi diszkrimináció zavarja az amerikai dolgozókat, ám a legbosszantóbb viselkedések tízes listájára többek között az agresszív vezetési stílus, a nemdohányzók jelenlétében való füstölés, és a szemetelés is felkerült – derül ki egy felmérésből.

A felmérésben a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és két helyi cég 615 dolgozóját arra kérték, hogy rangsorolják a 30 megadott idegesítő magatartást. A listán többek között szerepelt az sms-küldés beszélgetés közben, a kollégák ételének ellopása a hűtőből és a többiekkel szembeni megalázó viselkedés is.

a 10 legidegesítőbb viselkedés

A felmérés vezetője, Dr. P. M. Forni meglepve tapasztalta, hogy a munkahelyi diszkrimináció került a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai dolgozókat az bosszantja fel leginkább, ha nem kerülhetnek be egy projektbe a koruk, vagy a nemük miatt, vagy éppen csak azért, mert nemzetiségükből kifolyólag nem beszélnek olyan jól angolul, mint a többiek - Amerikában tehát rendkívül fejlett a dolgozók igazságérzete.

Dr. Forni szerint a munkahelyen töltött hosszú órák hangulatát valójában az határozza meg, hogy mennyire tudunk jó kapcsolatot kialakítani munkatársainkkal.

 

A tízes lista:

1. Munkahelyi diszkrimináció.
2. Kiszámíthatatlan, vagy agresszív, másokat is veszélyeztető vezetési stílus.
3. Más munkájáért elfogadott dicséret.
4. Lekezelő magatartás a szolgáltatókkal szemben.
5. A faji, nemi, vallási különbségeket, a kort, a mozgáskorlátozottságot, vagy a szexuális beállítottságot kigúnyoló viccelődés vagy megjegyzések.
6. Agresszíven, erőszakosan viselkedő gyerekek.
7. Szemetelés (beleértve a köpködést és a háziállatok ürülékének ottfelejtését is).
8. A hátrányos helyzetből fakadó előnyökkel való visszaélés.
9. Dohányzás nemdohányzó helyeken, vagy nemdohányzók jelenlétében megkérdezésük nélkül.
10. Telefonálás vagy sms-ezés beszélgetés vagy tárgyalás közben.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés