A Luxemburgi Egészségügyi Intézet, a Warwick Egyetem Orvosi Iskolája, a Dél-Ausztrália Egyetem és a Maine Egyetem szakemberei 1153 tizennyolc és hatvankilenc év közötti személyt kísértek figyelemmel, és megállapították, hogy akik napi 10 dkg – vagyis egy tábla – étcsokoládét fogyasztottak, azoknál csökkent az inzulinrezisztencia és javult a májenzimek állapota. A vizsgálatból az is kiderült, hogy akik napi szinten ettek csokoládét, általában fiatalabbak, fizikailag fittebbek, továbbá magasabban képzettek voltak, mint azok, akik nem, ami a szakemberek szerint azt is jelezheti, hogy eleve erre a körre jellemzőbb a csokoládéfogyasztás.
Arcunk elárulja betegségünk és annak előszobáját is!> > >
A fentiek fényében, az egészségügyi dolgozók bátran biztathatják pácienseiket arra, hogy egyenek csokoládét, persze mindenképpen magas kakaótartalmút (étcsokoládé), és mellette ne feledkezzenek meg az egészséges életmódról, a megfelelő mozgásról és táplálkozásról sem, hiszen ezzel elkerülhetik, hogy felesleges kilók kússzanak fel rájuk. Ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan miként képes a csokoládé az inzulinrezisztenciát és a szív- és anyagcsere rendellenességeket befolyásolni, még további vizsgálatok elvégzésére lesz szükség.