2022. Június 27. hétfő
A nevetés ugyanúgy javíthatja az étvágyat, mint a testmozgás – állítja egy amerikai megelőzéstan szakorvos. A nevetés segíthet azokon, akik betegségük vagy depressziójuk miatt étvágytalanok és nem esznek eleget.

Dr. Lee S. Berk, a kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatója és munkatársa korábban is tanulmányozták a nevetést és azt találták, hogy az ismételt, szívből jövő nevetés erősíti az immunrendszert.

nevetés, étvágy

A mostani vizsgálatban 14 önkéntessel nézettek különböző típusú, vidám vagy felkavaró filmeket három héten át. A vidám filmeket néző csoport hormonszintjei a nagyobb étvágy irányába változtak, ez a változás hasonlít ahhoz a hatáshoz, amelyet a mérsékelt testmozgás idéz elő.

„Végre kezdünk rájönni, hogy mindennapi viselkedésünk és érzelmeink számos úton befolyásolják szervezetünk működését” – foglalta össze Berk, aki reméli, hogy kutatása új szemléletmódot adhat az egészségügyi dolgozók számára abban, hogyan javítsák vagy normalizálják azon páciensek étvágyát, akik nem végezhetnek testmozgást e célból.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés