Zöldség - gyümölcs
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget – javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A mogyoró olajos, tehát egészségtelen. Legalábbis korábban ezt gondoltuk, kutatások szerint azonban a mogyoró kifejezetten jót tesz az emberi szervezetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Sokat segíthet egészségünk megőrzésében még egy olyen hétköznapi zöldségféle is, mint a vöröshagyma. Fogyasztása különösen ajánlott érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma és nátha esetén.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
További cikkeink
Az immunserkentő sárgarépa
Királyok kedvence – a tápláló spárga
A legjobb gyümölcsök szélütés ellen
Téli vitaminbomba: a cékla
Nincs háztartás, ahol ne vennék nagy hasznát: a gyömbér
Nyolc alacsony kalóriájú gyümölcs nem csak fogyni vágyóknak
Az avokádó mint trendvezető szupertáplálék
Egy gyönyörű gyümölcs mint egészségőr – A csodás gránátalma
Gátolhatja a hízást a szőlő hatóanyaga
Bélbetegségek ellen segít az áfonya
KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET