Kutatások szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalmánál fogva igen hatékony gyulladásgátló, de emellett csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, ezáltal pedig a szívbetegségek rizikóját is. BŐVEBBEN
A megfelelő mennyiségű mandula emelheti a „jó” koleszterin szintjét (HDL), miközben fokozza az általa kifejtett koleszterin csökkentő hatást is – fogalmazta meg egy nemrégiben a Journal of Nutrition című kiadványban közölt kutatás. BŐVEBBEN
Az egészséges koleszterinszint fenntartása segít megelőzni a szívbetegséget, a szívrohamot és a stroke-ot. Amerikai kutatók azt állítják, hogy egy széles körben alkalmazott vitamin elősegíti a „jó” koleszterin termelését a szervezetben. BŐVEBBEN
Amerikai kutatók kimutatták, hogy az antioxidánsokban gazdag dió a legegészségesebb az összes dióféle közül. Állításuk szerint már napi hét szem elrágcsálása segíthet távol tartani a betegségeket, és csökkenteni a koleszterinszintet. BŐVEBBEN
A terhes nők dohányzása a megszülető gyermekre sok veszélyt jelent: hirtelen szívhalált és viselkedési gondokat, sőt egy új tanulmány a koleszterin-anyagcsere későbbi zavarát is bizonyította. BŐVEBBEN
A „rossz” koleszterinként is ismert LDL-koleszterin köztudottan hozzájárul az érelmeszesedés, illetve a stroke és a szívroham kialakulásához, amerikai kutatók szerint pedig egyes agydaganatok növekedésében is szerepet játszik. BŐVEBBEN